dissabte, 24 de gener del 2009

Acabo de llegir la revista extra de Le cirque dans l'Univers dedicat literalment a la Defensa i grandesa dels animals al circ.
Argumentació pedagògica destinada a trencar demagògiques argumentacions en contra. 28 pàgines escrites per veterinaris, científics, directors de zoo-defensors dels animals, professors universitaris.
Un munt de fotos de comunió-comú unió entre dresseurs i animals. Inclou un remolc altíssims per transportar una jirafa, petons i moxaines amb lleons i altres feres.
Nova concepció de dresseur en douceur substituint la antiga paraula de domador. La diferència estriba en impulsar capacitats innates per sobre d'imposar un domini aniquilador.
Psicologia i etologia com a eina de relació i interacció.Reclam del sector i satisfacció de controls per part de l'Administració al productor o director del circ que ofereix l'espectacle, als dresseurs que han de ser capaços o capacitats, als animals que han d'estar documentats, vacunats, ben alimentats, sans i en companyia amb altres membres del seu gènere.
Denúncia dels minoritaris que abusen de les bèsties.
Paper a jugar per l'ECA (European Circus Association) com a intercolutor front a les autoritats europees.
Anula·lació del concepte d'animals purs i impurs, nobles i dolents, doble concepció en la nostra relació amb els animals, alguns dels quals bullim vius o posem en ams de pesca.
Que tingueu un bon dia, cada dia
Quim
10-6-2008