dissabte, 11 de febrer de 2012

CIRC CRIC, TORTELL POLTRONA

Llegeixo aquesta proposta de veure el Circ Cric a Amposta. Un fet que hauria de ser quotidià, la gira d'un cert, és realment un miracle, com a conseqüència dels entrebancs administratius i logístics que requereix. I fou en terres tarragonines que Toretell Poltrona es plantà anys enrera pels maldecaps que els Ajuntaments plantejaven. Sé que en Pep Garcia està elaborant un protocol per fixar el procediment administratiu d'autorització a seguir pels ajuntaments i totes les àrees municipals involucrades

dijous 9 de febrer de 2012
ENS VISITA EL CIRC CRIC
_
Aquest cap de setmana ens visita, a Amposta, un dels circs de Catalunya més emblemàtic (amb permís del Circ Raluy) amb el pallasso més estimat al capdavant (amb permís de Charlie Rivel): el CIRC CRIC i TORTELL POLTRONA.


Aquells que voltem els 30 i 40 sabem, perfectament, qui és el sr. Tortell Poltrona les noves generacions no sé si el coneixeran massa ...


Quan nosaltres érem petits la seva presència a la televisió era molt més present que ara, i ja sabeu, si surts a la tele 'existeixes més' que si no surts.


El Circ Cric va obrir les seves portes l'any 1981 quan van plantar la seva carpa al Parc de l'Escorador de Barceolna i, des de llavors, ha estat actiu. Un jove pallasso anomenat Jaume Mateu (que desapareixia per a sempre darrera del clown Tortell Poltrona) va encissar a públic i personalitats; el circ va debutar amb l'encoratjament i suport d'artistes com Joan Miró, Joan Brossa i, fins i tot, el gran Charlie Rivel (em pregunto: el jovent sap qui és aquest senyor? :S ).


L'any 1993 Tortell Poltrona crea la Fundació que el farà passejar-se per tot el món: Pallassos sense Fronteres, la seva missió era portar alegria i somriures al llocs del planeta massa plens de llàgrimes i sofriment.


L'any 1995 Poltrona, juntament amb Montse Trias creen el CRAC (Centre de Recerca de les Arts del Circ): una autèntica fàbrica d'espectacles ... sí, el sr. Poltrona, és un motor d'idees, de recerca i d'innovació!! Reconegut arreu del món la seva feina i el seu personatge ja és un clàssic, de l'alçada de Charlie Rivel.


L'Espectacle que podrem guadir els dies 11 i 12 de febrer és Els Racons de la Memòria i és una sort que sigui aquest, ja que és tracta d'un recull de les millors actuacions de la història d'aquest circ, en general, i del sr. Poltrona, en particular. Per tant, el bo i millor del Circ Cric ens espera!.


Música, emoció i alegria per a tota la família. Com ells assenyalen en el seu web, el Circ Cric és un circ "de la terra, solidari, diferent, contemporani"


“Jo, ho tornaré a provar, els esquetxos dels pallassos són poemes visuals que es fan amb mixtió amb el públic, mai estan acabats, però, cada espectacle dóna a la rosca una nova giragonsa i poc a poc amb el temps,
el cargol és més saborós.
Números que ja no feia, alguns que sempre faig
i coses que encara no he fet i vull fer.
Fa 35 anys que ho intento cada dia, ho tornaré a provar, ser un pallasso.
El Circ que a mi m'agrada és poesia
El Circ que a mi m'agrada és alegria”


Tortell Poltrona sobre Els Racons de la Memòria