dimecres, 29 de febrer del 2012

ÀNGEL AMIEVA, ELPUNTAVUI

Recull de notícies sobre Àngel Anmieva dels diaris El Punt i Avui, avui dia fusionats.
El passat dia 26 de febrer ens fa saber que Àngel Amieva, clown de professió, inicia un viatge en bicicleta fins a Pequín. No és el primer: durant anys, ha recorregut Amèrica Llatina fent riure als nens de totes les edats, que falta els deu fer amb tanta misèria humana. D'aquest viatge que ara emprèn en farà un blog, del que n'estarem pendents.

Capa i Espasa presenta «13. La casa encantada»
23/07/09 02:00 - GIRONA - EL PUNT
Notícies de ... Girona
El grup figuerenc Capa i Espasa presenta avui (22.30h), a la plaça dels Jurats de Girona, en el marc del cicle Escènit, la peça teatral d'humor gestual 13. La casa encantada. L'obra recorre a tots els tòpics sobre el cinema de terror per capgirar-los i deixar irreconeixibles escenes molt populars de films de referència del gènere, portant-les al terreny de l'humor absurd o surrealista. La peça, dirigida per Àngel Amieva, la interpreten el director, Marta López i David Moya.
Darrera actualització ( Dijous, 23 de juliol del 2009 02:00 )

El vigor de La Planeta
La sala gironina recull els fruits de la seva trajectòria i presenta una programació semestral en què manté la qualitat i para atenció a l'autoria contemporània
14/12/10 02:00 - GIRONA - DANI CHICANO
Notícies de ... Girona
…Tots els públics
El teatre gestual està representat per Marcel Tomàs i la seva dolça follia a Zirocco, i per Àngel Amieva, amb la paròdia cinematogràfica Eperando a G.
Així doncs, la sala La Planeta, a còpia d'aplicar la imaginació i de tenir cura de les companyies, manté el rumb i aconsegueix, juntament amb les sales alternatives de fora de Barcelona, poder contractar espectacles del programa Cultura en Gira, que fins ara tenia l'accés reservat als ajuntaments.
Darrera actualització ( Dimarts, 14 de desembre del 2010)
04/02/11 FIGUERES - DANI CHICANO
Notícies de ... Figueres
La companyia Capa i Espasa actua avui (21.00 h) al Teatre Municipal El Jardí, de Figueres, on presenta la peça de teatre d'humor gestual 13. La casa encantada, dirigida per Àngel Amieva, que és un dels intèrprets, juntament amb Marta López i David Moya. Amieva, que ha treballat amb els madrilenys Yllana, a partir de tot un seguit de referents cinematogràfics, va encadenant gags que deformen fins a la comicitat escenes emblemàtiques de films de terror prou coneguts.
Darrera actualització Divendres, 4 de febrer del 2011

Humor gestual a La Planeta
11/03/11 02:00 - GIRONA - J.C.L

El cartell promocional. Foto: El Punt.
1
Notícies de ... Girona
Capa i Espasa s'inspira en Beckett i el cinema amb l'obra ‘Esperando a G.'
El cinema sempre ha estat un referent i una constant en les obres de la companyia figuerenca Capa i Espasa. Si amb Clack! van concebre un divertit espectacle d'humor visual, en què es recreaven algunes de les millors escenes de la història del cinema, i amb 13 van articular l'obra a partir de la sàtira de les pel•lícules de terror, sobretot ambientades en cases encantades, ara, amb la seva última obra, Esperando a G., aboquen el seu habitual humor gestual a la paròdia dels gèneres cinematogràfics. Inspirant-se en el Tot esperant Godot de Samuel Beckett, l'humor esdevé l'ingredient essencial d'aquest espectacle, que representen avui a la sala La Planeta (22.00 h, 12 euros) i en què es dediquen a explicar la mateixa història de més de vint maneres diferents: a partir del cinema mut, el d'acció, el de terror, el cinema negre, el western... Raúl Cano (Yllana) i el també intèrpret Àngel Amieva en són els directors.
Darrera actualització ( Divendres, 11 de març del 2011)

RUTA D'UN CLOWN FIGUERENC
Pedalar a la recerca del riure
El clown Ángel Amieva farà una ruta amb bicicleta de Figueres a Pequín buscant quin tipus d'humor agrada a diverses cultures del món
26/02/12 02:00 - FIGUERES - JENNIFER OLBRICH
Enllaços relacionats
• La web del clown Ángel Amieva
Notícies de ... Figueres
“Vivim en un món marcat per l'agressivitat i la violència, en què l'humor sovint no arriba a tothom.” Aquest és el motiu que ha portat Ángel Amieva, clown, actor i director teatral figuerenc, a iniciar la Ruta del Riure, des de Figueres fins a Pequín. El projecte s'iniciarà el 4 de març i consisteix en una ruta en solitari amb bicicleta que creuarà els continents europeu i asiàtic, passant per tretze països. S'emporta cinquanta quilos d'equipatge i una gran preparació psicològica, més que física, per afrontar el repte.
El projecte busca portar el somriure a diferents cultures i combina les tres passions de l'artista: viatjar, el ciclisme i l'humor. “He dedicat mitja vida a l'esport i l'altra meitat, a fer riure. Es pot dir que el projecte m'ha escollit a mi i no a l'inrevés.” Persegueix dos grans objectius: oferir espectacles gratuïts d'humor a persones desfavorides i fer un estudi de camp per donar resposta a la pregunta “Què ens fa riure?” Tot això ho convertirà, quan torni, d'aquí a sis mesos, en un llibre i un documental.
Els espectacles es basaran principalment en la mímica, en el tipus d'humor slapstick comedy, usat en el cinema mut, i jugaran amb l'efecte sorpresa implicant directament els espectadors en els esquetxos. Algunes actuacions ja estan concretades prèviament, com és el cas de Croàcia, però la majoria s'organitzaran una vegada iniciada la ruta per evitar imprevistos. L'objectiu és recórrer cent quilòmetres diaris o bé pedalejar durant sis hores al dia, absorbint les impressions dels diferents països. “La bicicleta és el mitjà ideal. No és tan lent com anar a peu però tens temps de mirar als ulls de les persones.”
La idea de dur a terme el Projecte Riure va sorgir a causa de la necessitat d'experiència vital de l'artista, així com d'un moment personal i professional ideal.
El viatge d'Amieva es podrà seguir diàriament a través del bloc al seu web www.rodaclown.org.
Darrera actualització ( Diumenge, 26 de febrer del 2012)