dijous, 11 de novembre de 2010

FESTIVAL DE PALLASSOS DE CORNELLÀ

El 14è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

aplega els millors clowns nacionals i internacionals· Hi participaran un total de 35 companyies de clown, teatre i circ; 16 internacionals, 16 catalanes i 3 espanyoles.· El Festival ha atorgat el Nas d'Or Honorífic a Angie Rosales, fundadora de Pallapupas Pallassos d’Hospital, i el Nas d’Or a títol pòstum a Joan Busquets.

La ciutat de Cornellà de Llobregat acollirà del 19 al 28 de novembre una nova edició del Festival Internacional de Pallassos. La programació de la seva 14a edició destaca per la potenciació dels espectacles i dels artistes catalans i la promoció de les pallasses, tot fent especial èmfasi en el seu caràcter internacional.Als escenaris del Festival representaran els seus millors espectacles les 35 companyies de clowns nacionals i internacionals de les quals 16 són estrangeres, 16 catalanes i 3 de la resta d’Espanya. Dins del Festival també s’han programat nombroses activitats per a tota la família com ara conta contes a les biblioteques, tallers per a nens i nenes, documentals, espectacles solidaris, exposicions de fotografia...Una altra de les novetats de la 14a edició del Festival, és la renovació del seu web oficial www.festivaldepallassos.com, on es podrà consultar tota la informació actualitzada del Festival i la seva presència en diferents canals de comunicació 2.0, com Facebook, Twitter i Youtube.


El Festival, considerat per la Unió Europea com un de les més importants del continent en el seu gènere, s’ha celebrat cada dos anys des de 1984. Va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i el seu objectiu principal és mostrar al públic els registres del llenguatge del pallasso. El Festival és una plataforma per donar a conèixer pallassos de renom internacional en cadascuna de les diferents escoles d’aquest art: l’estil dels pallassos de l’Est, mestres del mim; el clown de to reflexiu; el qui prefereix l’humor de l’absurd i la ironia mordaç. Tant els protagonistes del Festival com els artistes que hi participen, any rere any, treballen per enaltir la figura del clown.El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà està organitzat per l’Ajuntament de Cornellà, i compta amb el suport del Ministeri d'Educació i Cultura, de la Generalitat de Catalunya (a través del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació) i de la Diputació de Barcelona.ADJUNTEM DOSSIER DE PREMSA.

PER A MÉS INFORMACIÓ:

www.festivaldepallassos.com

premsa@festivaldepallassos.com

Vanessa Sáez

Comunicació

93 587 93 93