dimecres, 24 de novembre del 2010

JOAN ARMENGOL, HISTÒRIA SENTIMENTAL A TÍTOL PÒSTUM

Voldria que l'autor d'aqueste linies em disculpi per no mencionar-lo. Ho en tinc aquesta informació:


EL FESTIVAL:

1 HO REPS
2 HO SENTS
3 DESPRÉS HO EXPLIQUES.

L’estiu del 2005 neix a Tiana el Festival L´1,2,3 del Pallasso, en memòria a Joan Armengol i Moliner, poeta i pedagog teatral i figura de gran importància en el món del Circ Català, desaparegut el 2004.

En consonància amb el caràcter polièdric de Joan Armengol i Moliner, el Festival és des dels seus inicis un espai obert a totes les disciplines artístiques (música, teatre, poesia, dansa, audiovisuals, arts plàstiques...) eminentment centrat en les arts del Circ.

Moguts per la gran resposta del públic i per les ganes de mantenir viva l’empremta d’en Juanitu en el món del Circ, Can Boter i De Mortimers decideixen reeditar el Festival any rere any, arribant ara a la 6ena edició.

------------------------------------------------------------------

JOAN ARMENGOL I MOLINER:

En Joan va néixer a Sabadell.

Va ser cofundador de la companyia Comediants amb qui va compartir diversos espectacles, així com casa i vida, i amb qui va crear i conduir el programa televisiu infantil Terra d’Escudella. Al 1977 engega el grup la Tràgica, amb qui va arribar a Tiana i on va esdevenir, amb la resta, Can Boter.

Treballa també amb Tortell Poltrona i Pallassos Sense Fronteres. Forma part del professorat del Institut del Teatre. Crea el grup poètic musical Toc Mut, imparteix classes de pallasso i màscara a l’Escola de Circ Rogelio Rivel i en forma part de la direcció...

La seva empremta essencial com a ésser humà, però, se’ns fa present a la barra del bar, en la cervesa compartida, en la xerrada filosòfica... el seu tempo, el seu ritme, el seu peculiar llenguatge. En la trobada al carrer, a les festes, en la tombarella de paraules i de fets. En la presència acolorida del seu gest.

I el seu alerta imprecís que precisava tota una manera d’entendre, fluir i patir la vida.

Alerta amb la grisor, amb la mediocritat, amb la destrucció.
Alerta amb un món on el color s’esvaeix engolit per la rutina.
Alerta amb el ciment de l’entorn i del cor.
Alerta amb els límits que ens limiten.
Alerta amb la rigidesa que ens impedeix volar.
Alerta amb la màscara que amaga la mirada.

Ressona, Joan, a l’altra banda de la riba, el teu missatge:

“ALERTA AMB TOT PLEGAT!”



Primitiva Reverter

------------------------------------------------------------------